Exterkate+pakt+biologisch+dagje+uit
Nieuws
© Varkens Archief

Exterkate pakt biologisch dagje uit

Het biologische varkensbedrijf van familie Exterkate in het Overijsselse Bentelo wordt 17 juni officieel geopend. Dat viert de familie met een open dag. Bijzonder is onder meer dat hun bedrijf het eerste proefbedrijf is voor het biologische mengvoederbedrijf Reudink.

Het varkensbedrijf is afgelopen jaar omgebouwd naar een grotendeels gesloten bedrijf met 170 biologisch gehouden zeugen. Het bedrijf is gericht op arbeidsgemak met efficiënte en korte looplijnen. Elk dier op hun bedrijf is via elektronische herkenning te volgen.

Diergegevens als gewichten van zeugen, biggen en vleesvarkens leveren Exterkate veel data op. Met een computergestuurde droogvoerinstallatie en twaalf voersilo's worden de dieren in verschillende fases op maat gevoerd. Het bedrijf is ingericht voor het zo arbeidsefficiënt mogelijk uitvoeren van voerproeven.

Samenwerking

De open dag bij Exterkate Biologische Varkenshouderij vindt plaats op vrijdag 17 juni en duurt van 14 tot 19 uur. De familie organiseert die in samenwerking met Reudink (onderdeel van ForFarmers), de Groene Weg (onderdeel van vleesverwerker Vion) en Rabobank. Het biologische varkensbedrijf is te vinden aan de Slaghekkenweg 18 in het Overijsselse Bentelo.

Hoe Ruben Exterkate na het besluit om over te schakelen naar de biologische varkenshouderij het omschakelproces ervaart, is hier te lezen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer