98+aanvragen+voor+opkoopregeling+Lbv%2Dplus+toegekend
Nieuws
© Pixabay

98 aanvragen voor opkoopregeling Lbv-plus toegekend

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft 100 aanvragen voor de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties met piekbelasting (Lbv-plus) behandeld. Daarvan zijn 98 aanvragen toegekend. RVO heeft ook 22 overeenkomsten ontvangen.

Dat blijkt uit de laatste update van RVO van begin dit jaar. De aanvraagperiode voor de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv) is gesloten. De aanvraagperiode van de Lbv-plus sluit op 5 april. Voor de Lbv zijn 509 aanvragen ingediend; 271 aanvragers gaan voor de Lbv of de Lbv-plus.

In totaal gaat het op peildatum 3 januari om 1.255 bedrijven. Het aantal aanvragen uit Gelderland komt op 327. Dit komt mede door het grote aantal van 102 aanvragen vanuit de vleeskalverhouderij. Uit Noord-Brabant zijn 326 aanvragen ingediend. De minste aanvragen, 6, komen uit Zuid-Holland. Bij het aantal aanvragen uit Groningen stokt de teller op 8.

531 varkensaanvragen
Van alle aanvragen zijn er 531 vanuit de varkenshouderij. Van de varkenshouders kiezen er 293 voor de Lbv en 156 voor de Lbv-plus. De overige 136 twijfelen nog.

Vanuit de melkveehouderij zijn er 337 aanvragen, waarvan 218 voor de Lbv en 76 voor de Lbv-plus. De pluimveehouderij komt op 188 aanvragen. waarvan 34 voor de Lbv en 86 voor de Lbv-plus. Net als bij de melkveehouderij heeft ook hier een aantal ondernemers nog geen definitieve keuze gemaakt.

Meerdere diersoorten

Verder zijn er 72 aanvragen van bedrijven met meerdere diersoorten. Daarvan zijn er 16 die de keuze maken voor de Lbv en 36 voor de Lbv-plus.

Overigens kunnen aanvragers op een later moment beslissen om niet mee te doen aan de subsidieregeling.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer