Vion+versterkt+ketenband+met+varkenshouders
Nieuws
© Vion

Vion versterkt ketenband met varkenshouders

Voor een specifieke groep varkenshouders hield Vion eind 2023 vijf leveranciersdagen. Zo wil de vleesverwerker de relatie versterken met leveranciers die hun varkens leveren in het ketenconcept Good Farming Balance. Zo'n driehonderd varkensleveranciers die zich richten op specifieke internationale afzetmarkten, kwamen naar de hoofdvestiging in het Brabantse Boxtel.

Ketensamenwerking op de internationale varkensvleesmarkt was het centrale thema van de leveranciersdagen. In 2017 introduceerde Vion Good Farming Balance (GFB), een vraaggestuurd ketenconcept waarmee het vleesbedrijf inspeelt op de specifieke vraag in internationale markten.

Samen met varkenshouders zorgt Vion ervoor precies die producten volgens specifieke specificaties te produceren wat afnemers wensen. Dat verlangt een gerichte afstemming en goed samenspel met GFB-varkenshouders, ook omdat mondiaal de ontwikkelingen doorgaan.

Internationale verwaarding

Tijdens de leveranciersdagen werd uitleg gegeven over de rol van de verschillende ketenpartners om te komen tot een zo optimaal mogelijke internationale verwaarding van het vlees en onderdelen van Nederlandse varkens. De GFB-varkenshouders werden meegenomen in de visie en aanpak van Vion. Ook was er volop ruimte om de dialoog aan te gaan en vragen te stellen. Uiteraard werd er ook samen genoten van een scala aan smakelijke varkensvleesproducten.

Een rondleiding door de meest recente uitbreiding van de productielocatie in Boxtel stond eveneens op het programma. Ook dat werd gewaardeerd door de in totaal driehonderd driehonderd GFB-varkenshouders die Vion mocht verwelkomen. Het vleesconcern laat weten trots te zijn op het succes van de leveranciersdagen en waardeert de positieve feedback. De grootste varkensvleesverwerker van Nederland verwacht de goede relatie met al zijn leveranciers van varkens in 2024 voort te zetten.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  10° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
Meer weer