Vleesvarkens+noteren+deze+week+opnieuw+lager
Nieuws
© Varkens Archief

Vleesvarkens noteren deze week opnieuw lager

Net als vorige week daalt de weeknotering van varkensvlees bij Vion met 5 cent en komt uit op 2,36 euro per kilo geslacht gewicht, inclusief btw. Dit komt door een verdere verzwakking van de vleesafzetmarkten. Het zorgt over de hele linie voor forse prijsdalingen.

Azië kan de Europese prijzen nog steeds niet volgen, geeft Vion aan. Daarnaast gaat de prijs voor bijproducten als zwoerd, botten en vetten hard naar beneden. De vakantieperiode loopt af en diverse vleesverwerkende bedrijven in Europa starten deze en komende weken weer op. In de vraag naar vlees vanuit de markt is dat volgens Vion nog niet te merken.

De DCA-beurs 2.0 bracht de notering aan het einde van week 33 met 10 cent per kilo geslacht gewicht, exclusief btw, omlaag naar 2,21 euro. Die prijs kwam daarmee weer in lijn met de daling bij de Nederlandse slachterijen over de afgelopen weken. Compaxo en Van Rooi Meat doen er beiden 4 cent per kilo af en noteren deze week allebei 2,07 euro per kilo geslacht gewicht, exclusief btw.

De notering van FarmerFriendly, gebaseerd op afzet van vleesvarkens naar Duitsland, is deze week stabiel gebleven op 2,32 euro per kilo exclusief btw.

Duitse noteringen stabiel

De Duitse varkensnoteringen zijn deze week ondanks een zwakke vleesafzet, onveranderd gebleven: 2,30 euro per kilo geslacht gewicht. Vorige week daalden de noteringen van Tönnies, Westfleish en VEZG met 10 cent, net als twee weken daarvoor.

Door de dalende vleesprijzen, dalen ook de biggenprijzen. De DCA BPP-prijs ging met 4 euro omlaag en noteert voor deze week 65 euro, exclusief btw. Dat is ruim 10 euro per big minder dan begin augustus.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer