Spaanse+varkensvleesverwerker+sluit+plots+de+deuren
Nieuws
© El Cope

Spaanse varkensvleesverwerker sluit plots de deuren

Ruim 240 medewerkers van varkensvleesverwerker La Cope staan ineens op straat. De deuren van de varkensslachterij en de uitsnijderij in de regio Valencia werden op 11 september niet meer geopend. Op die locatie werden ruim 500.000 varkens per jaar verwerkt.

Opvallend is dat andere onderdelen van de Industrias Cárnicas La Cope, zoals de worstenmakerij, de productie gewoon hebben voortgezet. De benodigde grondstoffen voor de productie van worsten worden geleverd door ElPozo. Het voedingsmiddelenbedrijf uit Murcia is ook door La Cope benaderd om de worstfabriek over te nemen. Er ligt een koopaanbod op tafel bij het bedrijf dat vers vlees, verwerkte vleesproducten en kant-en-klaarmaaltijden internationaal aan de man brengt.

Volgens Spaanse kranten rommelde het al langer op de slachtlocatie van La Cope in Torrent nabij de kuststad Valencia. Personeel zou niet volgens de wettelijke afspraken zoals een zondagvergoeding worden uitbetaald. Daarom is de productie weleens stilgelegd. Daarnaast voert La Cope economische redenen op om tot bedrijfssluiting over te gaan.

De aanvraag voor een collectief ontslag kwam toch wel als een donderslag bij heldere hemel voor het personeel en de Spaanse vakbond, meldt de site La Vanguardia.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer