Cameratoezicht+in+Spaanse+slachthuizen+verplicht
Nieuws
© Cárnica

Cameratoezicht in Spaanse slachthuizen verplicht

Grote slachterijen in Spanje zijn sinds 24 augustus verplicht het dierenwelzijn te controleren met cameratoezicht. Een boetesysteem is opgetuigd. Kleine slachterijen hebben nog een jaar de tijd om videobewakingssystemen te installeren.

Een jaar geleden werd die verplichting op cameratoezicht voor Spaanse slachthuizen aangekondigd. Controles op het dierenwelzijn via camerasystemen worden uitgevoerd naast de bestaande dierenwelzijnscontroles in de slachterijen. In het afgelopen jaar hebben de overheid en de vleessector gewerkt aan het goed toe kunnen passen van de regelgeving.

De grote slachthuizen die per 24 augustus nog geen installatie hebben met cameratoezicht, riskeren boetes van meer dan 6.000 euro.


Als zo'n videobewakingssysteem wel aanwezig is, maar er onvolkomenheden zijn, dan is de boete afhankelijk van de ernst van een overtreding. Dat kunnen storingen van camera's zijn, een onjuiste opname van beelden of gedurende een langere tijd geen opname van beelden. Het ontbreken van een standaardprocedure voor het videobewakingssysteem voor dierenwelzijn wordt als ernstige overtreding beschouwd. De boetebedragen variëren van 601 tot 6.000 euro.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  30 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer