Samenwerking+Duitse+producent+humuszuren+en+Denkavit
Nieuws
© Koos Groenewold

Samenwerking Duitse producent humuszuren en Denkavit

De humuszuren van de Duitse producent Gites worden nu ook geleverd door Denkavit, producent van jongdiervoeders en voerbestanddelen. Volgens businessmanager Oliver Schneider van Denkavit Feed Ingredients komen de humuszuren straks ook in de voeders van Denkavit terecht.

De humuszuurproducten van Gites worden in Duitsland al volop ingezet bij runderen, pluimvee en varkens. De humuszuren zouden volgens de fabrikant vooral de darmwand en slijmlaag in de darm ondersteunen. Dat helpt weer om binnendringen van ziektekiemen te voorkomen.

Bij biggen voorkomen de humuszuren daarnaast de negatieve effecten die endotoxinen (gifstoffen van bacteriën) of mycotoxinen (gifstoffen van schimmels of gisten) kunnen hebben. Die gifstoffen veroorzaken bij biggen zuurstoftekort in vooral de uiterste punten van de oren en staart. Dat leidt tot oornecrose en beschadigde staarten met als gevolg staartbijten.

'De samenwerking met Gites is een mooie en spannende ontwikkeling voor ons', zegt Schneider. 'De humuszuurproducten zijn een goede aanvulling op ons bestaande productassortiment en bieden oplossingen op het gebied van diergezondheid en dierenwelzijn.'

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer