Dierenwelzijnsclubs+willen+transportgrens+van+25+graden
Nieuws
© Varkens Archief

Dierenwelzijnsclubs willen transportgrens van 25 graden

Dieren zouden in Nederland niet meer zonder airconditioning in de vrachtwagen vervoerd mogen worden bij temperaturen van 25 graden en hoger. Dat is de wens van tien dierenwelzijnsorganisaties in een brief aan demissionair landbouwminister Piet Adema.

Op dit moment zijn diertransporten niet meer toegestaan bij temperaturen boven de 35 graden. De minister onderzoekt nu of de maximumtemperatuur verlaagd kan worden naar 30 graden. Volgens de betreffende organisaties is dat echter niet genoeg. Ze wijzen op onderzoek van de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (Efsa) dat aantoont dat de meeste dieren al oververhitting ervaren bij temperaturen vanaf 25 graden.

Dat zou volgens deze dierenwelzijnsorganisaties dan ook de nieuwe maximumtemperatuur moeten worden voor transporten zonder airconditioning. De brief is een initiatief van Varkens in Nood, Eyes on Animals, Wakker Dier, World Animal Protection, Compassion in World Farming Nederland, CAS International, Vier Voeters, Caring Vets, Caring Farmers en Dier&Recht.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  20° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 14°
  75 %
Meer weer