Varkensbedrijf+Hamletz+in+Beerta+getroffen+door+grote+brand
Nieuws
© Huisman Media

Varkensbedrijf Hamletz in Beerta getroffen door grote brand

Varkensbedrijf Hamletz in het Groningse Beerta is dinsdagmiddag getroffen door een grote brand. Dat meldt Brandweer Groningen.

Het gaat om het bedrijf van oud-voorzitter van LTO-vakgroep Varkenshouderij Annechien ten Have-Mellema. De brand is uitgebroken in het zeugengedeelte van het bedrijf. Op dezelfde locatie staat ook de dartelstal. De varkens worden naast de stal opgevangen. Een veearts is ter plaatse om de gewonde varkens te behandelen.

Op het gesloten zeugen- en vleesvarkensbedrijf van Ten Have lopen de zeugen in vrijloopkraamhokken. De gespeende biggen hebben extra veel ruimte en de vleesvarkens hebben buitenuitloop. Het is het enige bedrijf in Nederland met twee sterren van het Beter Leven-keurmerk.

De brandweer heeft opgeschakeld naar zeer grote brand, meldt ze op Twitter. Vanwege de brand is het treinverkeer tussen Groningen en het Duitse Leer stilgelegd. De op- en afritten bij de A7 zijn afgesloten vanwege de waterwinning.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer