Drie+Duitse+slachterijen+mogen+weer+exporteren+naar+Zuid%2DKorea
Nieuws
© Varkens Archief

Drie Duitse slachterijen mogen weer exporteren naar Zuid-Korea

Na lang onderhandelen is het de Duitse overheid gelukt om Zuid-Korea ervan te overtuigen dat een groot aantal regio's vrij is van Afrikaanse varkenspest. Drie slachterijen hebben daarom nu weer toestemming om naar dit land te exporteren.

Sinds de uitbraak van Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen op 9 september 2020 in Duitsland ligt de export naar veel derde landen stil. Volgens de Wereldorganisatie voor diergezondheid is een uitbraak onder wilde zwijnen geen belemmering voor de handel in varkensvlees, maar veel landen leggen de import dan toch stil.

Al sinds de uitbraak heeft het Duitse ministerie van Landbouw de derde landen ervan willen overtuigen dat regionalisering in Duitsland en de aanpak van Afrikaanse varkenspest goed werken. Nu heeft dit er uiteindelijk toe geleid dat Zuid-Korea de import van Duits varkensvlees weer toestaat.

Belangrijk afzetkanaal

Zuid-Korea is een belangrijk afzetland voor varkensvlees. In 2019 exporteerde Duitsland nog 106.000 ton varkensvlees naar dit land, waarvan met 41.000 ton varkensbuiken het hoofdbestanddeel waren.

Landbouwminister Cem Özdemir wil nu meer derde landen, met China voorop, ervan overtuigen dat de aanpak van Afrikaanse varkenspest goed werkt. En dat er zonder risico varkensproducten kunnen worden geëxporteerd vanuit de regio's die vrij zijn van de virusziekte.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Blogs

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  18° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  80 %
Meer weer