Vier+wilde+zwijnen+met+Afrikaanse+varkenspest+in+Zuid%2DItali%C3%AB
Nieuws
© Vidiphoto

Vier wilde zwijnen met Afrikaanse varkenspest in Zuid-Italië

In de regio Calabrië in Zuid-Italië zijn vier wilde zwijnen gevonden die besmet blijken met Afrikaanse varkenspest. Dat blijkt uit een melding van de World Organisation for Animal Health.

Drie wilde zwijnen zijn gevonden op 26 en 28 april op betrekkelijk korte afstand van elkaar. Het vierde wilde zwijn is verderop gevonden op 3 mei. De melding is nog niet geregistreerd in het eigen Italiaanse systeem dat de besmettingen van Afrikaanse varkenspest bijhoudt.

De regio Calabrië staat bekend om de specifieke gedroogde vleeswaren die oorspronkelijk worden gemaakt van het Italiaanse zwarte varken, de Suino Nero di Calabria. Dit ras was al bijna uitgestorven, maar is onlangs weer nieuw leven ingeblazen. De varkens worden buiten gehouden.

Meer besmettingen

Afrikaanse varkenspest is nog niet uit Italië verdwenen. In de regio rond de hoofdstad Rome leek de uitbraak onder controle. Toch zijn daar onlangs weer twee besmette wilde zwijnen gevonden.

In Noord-Italië is de situatie niet onder controle. Daar zijn dit jaar al 473 besmette wilde zwijnen gevonden. Dat zijn er bijna 250 meer dan in heel 2022 in dit gebied werden gevonden. Daarbij is een aantal recent besmette zwijnen aan de westelijke randen van het besmette gebied en zelfs daarbuiten gevonden. Het besmette gebied is daardoor richting Frankrijk uitgebreid.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  40 %
Meer weer