Bijdetijdse+co%C3%B6peratie+voor+moderne+varkenshouders
Blog
© Studio Van Assendelft

Bijdetijdse coöperatie voor moderne varkenshouders

De afgelopen jaren is er veel veranderd in de maatschappij en in de agrarische wereld. Zeker ook in de varkenshouderij gaan de ontwikkelingen snel en we zien dat onze leden mee veranderen. Coöperatie Topigs wil een moderne coöperatie zijn voor bijdetijdse varkenshouders. We willen ook een moderne relatie met onze leden hebben. Dat betekent dat we als coöperatie ook continu aan het veranderen zijn.

Enkele jaren geleden hebben we ledencertificaten geïntroduceerd. Door een deel van de winst van onze organisatie op naam van de leden te zetten ontstaat een sterkere onderlinge verbinding. Onlangs hebben we een volgende stap gezet. Leden kunnen nu hun online certificaten aan elkaar overdragen en keren we dividend uit. Op deze manier verstevigen we op een hedendaagse manier de band tussen lid en coöperatie.

Maar we doen meer. We hebben onze ledenavonden weer nieuw leven ingeblazen. Door de coronatijd was het een hele tijd niet meer mogelijk die zonder beperkingen te organiseren. Afgelopen weken hebben we als coöperatie en bedrijf weer leden in levende lijve mogen ontmoeten. Die bijeenkomsten zijn een goede mix van overdragen van hoogwaardige informatie, in dialoog gaan en gezellig netwerken.

Daarnaast zorgen we ook voor toekomst voor onze leden door te investeren in de modernste technologie. Een mooi voorbeeld - en meteen een heel belangrijk voorbeeld - is ons nieuwe fokbedrijf Innova Canada dat in september officieel geopend werd. Op dit kernbedrijf zal met de modernste technologieën zoals cameraregistratie van gedrag, het varken van de toekomst worden gefokt voor de huisvesting van de toekomst. Het bedrijf is namelijk uitgerust met vrijloopkraamhokken. We houden in Canada dus ook rekening met zaken die onze Nederlandse samenleving vraagt van de varkenshouderij.

Het bedrijf staat in Canada, maar de genetische vooruitgang die daar gerealiseerd wordt, komt met de modernste technieken rechtstreeks naar de Nederlandse leden. De varkenshouderij van de hele wereld draagt op deze manier bij aan een vooruitstrevende, moderne en rendabele varkenshouderij in Nederland.

Door een moderne relatie met onze leden, een actieve en attractieve manier van ledencontact en door toepassing van de modernste technieken voor de beste gebalanceerde genetische vooruitgang, dragen we bij en zijn we onderdeel van de toekomst van de moderne varkenshouderij in Nederland.

Mark Tijssen
Voorzitter Coöperatie Topigs

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  22° / 11°
  5 %
 • Zondag
  13° / 9°
  15 %
 • Maandag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer