Wyno+Zwanenburg+nieuwe+roerganger+CoViVa
Nieuws
© Twitter

Wyno Zwanenburg nieuwe roerganger CoViVa

Wyno Zwanenburg is vanaf 1 april voorzitter van Coalitie Vitale Varkenshouderij (CoViVa). De nieuwe kartrekker heeft veel bestuurlijke ervaring, kennis van de sector en bezit een groot (inter-)nationaal netwerk. Hij neemt de voorzittersrol over van René Coppens.

De partijen die binnen CoViVa samenwerken, waren unaniem in hun keuze voor Zwanenburg. Hij zal Actieprogramma Vitale Varkenshouderij de komende jaren sturen, alsmede invulling geven aan de ambities vanuit de sector.

Als onafhankelijk voorzitter zal Zwanenburg de onderlinge samenwerking in de varkensketen verder versterken. Daarbij bouwt hij de ontwikkelingen op het maatschappelijke en economische vlak uit, zoals is vastgelegd in het brede, gezamenlijke Actieprogramma Coviva.

Bekende in de sector

Zwanenburg is een verbinder en een goede bekende binnen de varkenshouderijketen. Hij stond mede aan de wieg van Eén Varkensgeluid. Hij was tot 2016 varkenshouder en combineerde dat werk met diverse bestuurlijke functies, zoals het voorzitterschap van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders in de periode 2003 – 2013.

In die tijd focuste hij zich al op het verdienmodel voor varkenshouders. De afgelopen jaren zette Zwanenburg zijn expertise in als zelfstandig consultant op het gebied van strategische agrifood vraagstukken en public affairs, ook internationaal.

Na ruim vier jaar stoppen

René Coppens heeft als CoViVa-voorman gezorgd voor groot draagvlak binnen de hele varkenshouderijketen. Hij nam per 1 januari 2019 het CoViVa-voorzitterschap over van Uri Rosenthal. In zijn ruim vierjarige voorzittersperiode zijn alle partijen bij CoViVa aangesloten en gaat de uitvoering van het actieprogramma een nieuwe fase in. Voor Coppens was dat het moment om de voorzittershamer over te dragen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer