Varkensfonds+op+5+december+uitgepakt
Nieuws
© Archief Varkens.nl

Varkensfonds op 5 december uitgepakt

Wageningen University & Research, POV en LTO Nederland pakken op 5 december het Varkensfonds uit. Die lancering van het fonds gebeurt tijdens een informatief webinar. Doelgroepen zijn ondernemers in de varkenshouderij en onderzoekers.

Het Varkensfonds is opgezet om het praktijkonderzoek door Wageningen Livestock Research (WLR) te ondersteunen. WLR richt haar onderzoek op innovaties in de varkenshouderij en innovatieve ondernemers in deze sector. De focus ligt op robuuste en gezonde varkens in een diervriendelijke houderij. Dat is een van de onderzoeksthema’s van de Coalitie Vitale Varkenshouderij (CoViVa).

Het webinar vindt op 5 december plaats tussen 13.00 en 14.00 uur. Han Swinkels, adviseur binnen het Varkensfonds zal deze online te volgen bijeenkomst in goede banen leiden. Linda Verriet, voorzitter van de POV en Gert van Duinkerken, manager business unit WLR zullen ingaan op de doelstelling en de werkwijze van het Varkensfonds. Inspirerende initiatieven zullen dienen als voorbeelden die passen binnen het thema 'Robuuste gezonde varkens in een duurzame veehouderij'.

Tijdens de webinar is er ook de mogelijkheid om verhelderende vragen te stellen.

Gratis te volgen

Deze gratis te volgen webinar is met name bedoeld voor onderzoekers en ondernemers in de varkenshouderij. Bent u ook nieuwsgierig naar wat het Varkensfonds is en wat het u zou kunnen betekenen, meld u dan op deze link aan.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer