Verhogen+voeropname+big+via+vijf+praktijkvragen
Nieuws
© Agrifirm

Verhogen voeropname big via vijf praktijkvragen

'De kunst voor een vermeerderaar is om biggen in de kraamstal optimaal voor te bereiden op de periode na spenen. De moderne zeug geeft meer melk, maar is ook productiever', stelt zeugen- en biggenexpert Wouter Borgstein van Agrifirm. 'Om een zo hoog speengewicht te krijgen en uniforme koppels is het leren vreten in de kraamstal een must.'

Voor zeugenhouders draait het om een optimale gezondheid en biggen die na spenen zo onverstoorbaar mogelijk doorgaan met voer opnemen en groeien. Dierenarts Twan van Berlo van Zoetis en zeugen- en biggenexpert Wouter Borgstein van Agrifirm nemen u in de Kennissessie van Varkens op 13 december mee in vijf vragen die vandaag de dag hot zijn op erven van varkensbedrijven.

Het aantal niet etende biggen voor spenen moet volgens Borgstein zo minimaal mogelijk zijn. 'Dat is een eerste stap om ze in de kritische eerste drie dagen na spenen goed door te laten starten.' Maar ook de speengewichten, de wateropname en de relatie met de temperatuur bij opleg spelen volgens hem een grote rol. 'Op vijf prangende vragen rondom spenen die leven in de dagelijkse praktijk ga ik live een antwoord geven.'

• Aanmelden voor de online kennissessie is gratis.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer