POV%3A+maak+bezwaar+tegen+openbaren+locatiedata+Top+100+Ammoniak
Nieuws
© Archief Varkens.nl

POV: maak bezwaar tegen openbaren locatiedata Top 100 Ammoniak

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is van plan om de locaties van de bedrijven in de Top 100 Ammoniak openbaar te maken. De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) roept agrarisch ondernemers op om hier bezwaar tegen aan te tekenen.

Volgens het ministerie heeft het openbaar maken van de locatiegegevens te maken met een WOO-verzoek. Maar varkenshouders laten weten dat de uitstoot die aan hun bedrijven wordt toegerekend niet klopt. Daarom adviseert de POV bedrijven om bezwaar te maken. De brancheorganisatie heeft hiervoor al een zienswijze beschikbaar gesteld.

Als de emissiegegevens niet kloppen, moet ook hiertegen apart bezwaar worden aangemaakt, stelt de POV. 'Stuur zo snel mogelijk een mail naar het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport waarin u aangeeft dat de emissies voor uw bedrijf niet kloppen. Vraag daarnaast per ommegaande om de onderbouwing van de emissies die aan uw bedrijf zijn toegekend', adviseert de brancheorganisatie.

De POV onderzoekt nog of collectief bezwaar kan worden gemaakt op enerzijds de openbaarmaking van de locaties en anderzijds de discrepanties in de toegerekende emissies.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  23° / 17°
  80 %
Meer weer