Samenwerking+Boerderijeducatie+Nederland+en+POV+hervat
Nieuws
© Boerderijeducatie Nederland

Samenwerking Boerderijeducatie Nederland en POV hervat

Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) en Boerderij Educatie Nederland hervatten hun samenwerking. Vijftig schoolklassen brachten dit jaar een bezoek aan een varkenshouderij. Door corona was dat lange tijd niet mogelijk en werd de samenwerking stilgelegd.

Volgens POV-voorzitter Linda Verriet is het tegenwoordig extra belangrijk dat kinderen boerderijen bezoeken. 'Vroeger hadden de meeste kinderen wel een boer in de familie. Daar deden zij kennis op over de landbouw, veehouderij en voedselproductie. Tegenwoordig is dat meestal niet meer zo.'

De producentenorganisatie neemt een deel van de kosten voor haar rekening om een bedrijfsbezoek van een school mogelijk te maken. 'Wij vinden het erg belangrijk dat klassen de boer opgaan. Geld mag daarbij geen belemmering zijn', stelt Verriet.

Kwaliteitseisen

De POV ontwikkelde in samenwerking met Boerderij Educatie Nederland lesmateriaal voor basisscholen. Die laatste organisatie bewaakt de kwaliteit van de educatieboerderijen. Er moeten niet alleen faciliteiten zijn om grotere groepen te ontvangen, maar de boerderijlessen moeten ook aan eisen voldoen.

Boerderijeducatie Nederland is blij dat de samenwerking met de POV verlengd wordt. De partijen gingen in 2019 een samenwerking aan. 'De POV maakt het mede mogelijk dat schoolkinderen een leerzaam bezoek kunnen brengen aan een boerderij', zegt voorzitter Arjan Monteny van Boerderij Educatie Nederland. 'Samen gaan we ervoor dat ieder kind minimaal één keer in zijn of haar basisschooltijd op een boerderij of tuinderij is geweest.'

Schoolklassen kunnen in totaal bij 325 agrarische bedrijven terecht voor boerderijeducatie. Hieronder vallen achttien varkenshouderijen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer