Wildcard+voor+ontwikkelen+bewustzijnssticker
Nieuws
© Maron van der Plas

Wildcard voor ontwikkelen bewustzijnssticker

Acht studenten van Aeres Barneveld en HAS Green Academy hebben een wildcard voor Het Beste Idee van Varkensland in de wacht gesleept. Met hun 'Wist je dat'-concept willen ze consumenten via stickers bewuster maken van de kringloopfunctie van de varkenshouderij.

De studentenchallenge vond woensdag plaats bij Agrifirm in het Gelderse Apeldoorn. Ruim vijftig studenten van de HAS Green Academy, Aeres Barneveld en Yuverta deden mee aan de challenge. Onder leiding van coaches brainstormden de studenten over de thema's dierenwelzijn, arbeid en werkmilieu, stal van de toekomst, duurzaamheid, ketensamenwerking en maatschappelijk draagvlak.

Dat resulteerde in vijf concrete ideeën. Een mobiele bigsorteerder voor meer arbeidsgemak rondom het spenen. De Pig watch is een applicatie om de communicatie tussen collega's in de stal te optimaliseren. Het idee Dynamic pigplay sluit aan op de dagelijkse afwisseling van diverse hokverrijkers. Het Kwaliteit Punten Systeem (KPS) stimuleert varkenshouders om onderscheidend te zijn wat zich uiteindelijk vertaald in een extra uitbetaling op het eindproduct.

Sticker op bierfles

Het vijfde en winnende idee is 'Wist je dat?'. Een concept dat de consument bewuster moet maken van de kringloopfunctie van de varkenssector. Als voorbeeld noemen Anouk Wernsen, Cornel van Wijk, Dejan Hendriks, Sil van Sleeuwen, Pieter Pijnenburg, Don Berghuis, Twan Leijten en Joëlla Joossink een sticker op frietverpakking en bijvoorbeeld de productie van bier.

Bewustwording bij de gebruiker en een positief imago voor de sector, daar draait het volgens de studenten om bij hun idee. De komende tijd werken zij het idee verder uit. Op 24 november zijn zij in Den Bosch de zesde finalist voor Het Beste Idee van Varkensland 2022.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer