Deense+zeugenhouderij+doet+jasje+uit
Nieuws
© Varkens Archief

Deense zeugenhouderij doet jasje uit

De varkenshouderij in Denemarken is in een jaar tijd met zo'n 7,5 procent gekrompen. Het aantal varkens in Deense stallen is met bijna 1 miljoen dieren gedaald ten opzichte van vorig jaar, blijkt uit cijfers van Statistics Denmark van de maand juli.

De Deense varkensstapel komt door de daling uit op 12,2 miljoen dieren. Deense zeugenhouders houden in totaal 968.000 zeugen, dat is 7,9 procent minder dan in juli 2021.

Volgens het Deense statistiekbureau is de krimpende varkensstapel te wijten aan de slechte economische omstandigheden om varkens te produceren. Daarom hebben verschillende varkenshouders het aantal dieren op hun bedrijf teruggeschroefd of de productie geheel gestaakt, meldt LandbrugsAvisen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  40 %
Meer weer