Canadezen+profiteren+van+Deense+fokmotor
Nieuws
© Danbred

Canadezen profiteren van Deense fokmotor

De leverancier van varkensgenetica Alliance Genetics Canada (AGC) en het Deense DanBred gaan samenwerken. Dat gebeurt onder de naam DanBred Canada. Canadese varkenshouders krijgen de beschikking over zeugen met een sterkere 'fokmotor'.

Het bundelen van krachten in de mondiale varkensfokkerij blijft doorgaan. De meest recente samenwerking is die van het Canadese AGC en Deense DanBred. DanBred Canada gaat Canadese varkenshouders fokdieren van hoge kwaliteit leveren en een uitstekende service bieden.

De AGC-klanten in Canada profiteren door de samenwerking van een sterkere R&D-motor. DanBred steekt jaarlijks zo'n 20 miljoen euro in genetische vooruitgang. Bovendien hebben de beide leveranciers van varkensgenetica hetzelfde doel. De grootste winstgevendheid voor de varkenshouders en een sterke focus op hoge gezondheid en bioveiligheid.

Markttoegang in vijftig landen

Alliance Genetics Canada is ontstaan in 2013 door een samenwerking van drie Canadese varkensfokkers en Gord Waters van het op export van fokzeugen en sperma gerichte bedrijf Alliance Genetics Incorporated. De Canadese fokkers zijn Vista Villa Genetics, Sand Ridge Genetics en Clarion Swine Genetics. Samen zijn ze goed voor meer dan zesduizend zuivere lijn zeugen en hebben ze in vijftig landen markttoegang.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer