Britten+voeren+extra+controles+uit+om+AVP+te+weren
Nieuws
© Hans Menop

Britten voeren extra controles uit om AVP te weren

Groot-Brittannië gaat extra controles uitvoeren om Afrikaanse varkenspest buiten de deur te houden. Dit gebeurt per 1 september en geldt voor varkensvlees en varkensvleesproducten uit de EU en de Europese Vrijhandelsassociatie.

Reizigers naar Groot-Brittannië mogen vanaf 1 september niet langer varkensvlees of -producten meebrengen die zwaarder zijn dan 2 kilo. Commerciële importen blijven gevrijwaard van de extra controle.

De actie vloeit voort uit een nieuwe risicobeoordeling door het agentschap voor de gezondheid van dieren en planten. Daaruit kwam naar voren dat de meest waarschijnlijke route om Afrikaanse varkenspest (AVP) binnen te brengen via reizigers is die varkensvlees of -producten meebrengen uit het buitenland.

Groot-Brittannië is vrij van AVP en wil dat graag zo houden. 'Een uitbraak is een van de grootste bedreigingen waarmee onze varkensindustrie wordt geconfronteerd. Het is essentieel dat we de hoogste niveaus van bioveiligheid handhaven en alle bezoekers van het Verenigd Koninkrijk zullen zich aan deze nieuwe regelgeving moeten houden', reageert Richard Benyon, minister van bioveiligheid.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer