Efsa+verlengt+AVP%2Dcampagne+voor+de+derde+keer
Nieuws
© Leonie Vaarhorst

Efsa verlengt AVP-campagne voor de derde keer

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (Efsa) verlengt de campagne 'Stop Afrikaanse varkenspest' voor het derde achtereenvolgende jaar. Efsa spreekt van een mondiaal probleem dat zo breed mogelijk moet worden aangepakt.

'AVP verspreidt zich in een alarmerend tempo. Het is een wereldwijd probleem dat door ons allemaal samen moet worden aangepakt', aldus Bernhard Url van de Efsa. Voorlichting noemt hij een krachtig instrument. Vanuit Efsa lopen verschillende voorlichtingscampagnes en de organisatie stelt voorlichtingsmateriaal beschikbaar.

De campagne wordt beheerd in samenwerking met lokale autoriteiten in achttien landen: Albanië, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Estland, Griekenland, Hongarije, Kosovo, Letland, Litouwen, Montenegro, Noord-Macedonië, Polen, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië. De campagne richt zich op boeren, dierenartsen en jagers.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer