Agroscoopbokaal+Varkens+gaat+naar+Godrie+in+Wouw
Nieuws
© ForFarmers

Agroscoopbokaal Varkens gaat naar Godrie in Wouw

De Agroscoopbokaal Varkens 2022 van ForFarmers is toegekend aan varkensbedrijf Drieveld van familie Godrie uit het Brabantse Wouw. 'Een scherp oog voor de dieren en zorgen dat alles klopt tot in de kleinste details, kenmerken ondernemer Niels Godrie', meldt het juryrapport.


Varkensbedrijf Drieveld telt 580 zeugen en zesduizend vleesvarkens. Samen met zijn vader en een medewerker runt Godrie het varkensbedrijf. Op het bedrijf worden uitsluitend brijvoer en bijproducten verstrekt aan de varkens. Kenmerkend voor Godrie noemt ForFarmers het feit dat hij kritisch is op de kleinste details en de dieren op nummer één zet.

De zeugen worden individueel gevoerd met voerstations in een strostal, geeft Godrie aan. 'De zeugen worden tijdens de dracht twee keer gescreend: één keer vlak na het dekken en één keer halverwege de dracht. Zo zorgen we voor een optimaal welzijn van onze zeugen.' Na de geboorte van de biggen heeft biestmanagement de prioriteit om de uitval zo laag mogelijk te houden.

Resultaten liegen er niet om

De resultaten van Godrie liegen er niet om, zegt varkensspecialist Dick Verbeek van ForFarmers. 'Drieveld realiseert 93,5 procent worpen met dertien of meer gespeende biggen bij de zeugen. In combinatie met een uitval bij de zeugen van 3,4 procent en een uitval bij de biggen voor spenen van 6,8 procent, kunnen we spreken van een terechte winnaar van de Agroscoopbokaal.'

De tekst gaat door onder de video

Naast de goede cijfers is gekeken naar de ondernemer van het varkensbedrijf. 'Niels heeft een sterke kijk op dieren en stelt daar zijn managementzaken op af. Er wordt gelet op de kleinste details. Samen met hem kijk ik doorlopend naar de zwakste schakel op het bedrijf en hoe we die kunnen wegnemen', aldus de varkensspecialist.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer