Hoogste+levensgroei+levert+familie+Beerten+bokaal+op
Nieuws
© ForFarmers

Hoogste levensgroei levert familie Beerten bokaal op

De Agroscoopbokaal in de varkenshouderij is dit jaar in het Brabantse Budel overhandigd aan de familie Beerten. ForFarmers en dochteronderneming Reudink zetten Peter en Gerda Beerten in het zonnetje omdat hun biggen in 2020 de hoogste gemiddelde levensgroei per dag realiseerde.

Bij varkensbedrijf Beerten bedroeg de levensgroei per dier per dag gemiddeld 391 gram: gecorrigeerde groei tot 25 kilo is 372 gram per dag. De hoge levensgroei combineert Beerten met gemiddeld 13,88 gespeende biggen per worp met 82,5 procent worpen boven 13 gespeende biggen. Bovendien behaalden ze een lage uitval zowel voor als na spenen en een laag medicijngebruik.

'Het resultaat zijn kwaliteitsbiggen die als vleesvarken ook goed presteren', schrijven ForFarmers en Reudink in de motivatie voor de Agroscoopbokaal. ForFarmers heeft 2021 uitgeroepen tot 'Jaar van het Big'. Bigkwaliteit was dit jaar daarom het centrale thema voor de bokaal.

Vakmanschap en drive

Familie Beerten heeft een gesloten bedrijf met 300 zeugen en 2.800 vleesvarkens en ze hebben een vaste medewerker. Op het bedrijf in Budel wordt gewerkt volgens een strikt hygiënebeleid en strakke protocollen. De organisatie van de Agroscoopbokaal 2021 noemt dat in combinatie met het vakmanschap van de ondernemers en de gedrevenheid van alle betrokkenen de basis voor het succes.

'Peter laat niets aan het toeval over', vertelt varkensspecialist Henk Versantvoort. 'Hij maakt optimaal gebruik van de kennis van de mensen die op het bedrijf komen. Ook de focus van vaste medewerker voor het werk in de kraamstal en de nauwgezette bedrijfsadministratie door Gerda maakt dat ze bovenop de resultaten zitten. Deze varkenshouders bedrijven topsport en handelen daar ook naar.'

Effectief begeleiden

Agroscoop is een digitaal monitoringsprogramma van ForFarmers en Reudink waarmee veehouders op ieder moment hun technische en financiële cijfers kunnen monitoren. Daarnaast is vergelijking van de eigen technische resultaten met die van collega-veehouders mogelijk. De specialisten van ForFarmers en Reudink hebben toegang tot deze data, zodat zij klanten effectief kunnen begeleiden.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 2°
  0 %
 • Vrijdag
  13° / 0°
  0 %
Meer weer