Varkenshouder+Jeroen+Vehof+sectorwinnaar
Nieuws
© Henk Riswick

Varkenshouder Jeroen Vehof sectorwinnaar

Jeroen Vehof is een van de acht sectorwinnaars van de Agroscoopbokaal 2020. Met een uitmuntende groei per vleesvarken per dag mag Vehof in de varkenssector die prestigieuze prijs in ontvangst nemen.

Jaarlijks reiken ForFarmers en dochteronderneming Reudink de Agroscoopbokaal uit aan toppers in acht sectoren. Varkensbedrijf Vehof uit Ambt Delden is in editie 2020 de winnaar van de Agroscoopbokaal vanwege de hoge gezonde groei.

Jeroen Vehof realiseerde in 2019 de hoogste gecorrigeerde groei per varken per dag in het gewichtstraject 25 tot 117 kilo levend gewicht. Gemiddeld kwam hij uit op 979 gram groei per dier per dag en in het laatste kwartaal van 2019 zelfs boven de 1.000 gram per dag. Dat komt omdat Vehof ver gaat in het gezond houden van zijn Good Farming Star-varkens. Daardoor is het antibioticagebruik op zijn bedrijf met 1.700 vleesvarkens ook laag evenals de uitval.

Top hygiëne en verzorging

In een van de twee stallen houdt Vehof 1.300 vleesvarkens en wordt gewerkt volgens het HyCare-concept. In de andere stal met 400 plaatsen werkt hij middels all-in all-out. Volgens de toelichting van de jury onderscheidt Vehof zich door consequent te werken met een kritische blik. Sinds de zomer van 2018 zette hij flinke stappen richting gezond varkens houden en kwaliteitsvlees leveren.

Dat vertelde hij begin 2019 al in Varkens.nl. Vehof maakte een bewuste keuze voor genetica, start met gezonde biggen, verstrekt het juiste voer en werkt hygiënisch. Voor Jeroen zijn resultaten niet snel goed genoeg, maar dat houdt iedereen scherp', zegt Marc Kikkert, vleesvarkensspecialist bij ForFarmers. 'Met behulp van Agroscoop houden we de spiegel voor en blijven we sparren om het steeds beter te doen. Gezonde groei van een kilo per dag realiseer je alleen met gezonde dieren in combinatie met het juiste voer.'

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  40 %
Meer weer