Geen+diergezondheidsheffing+2023+varkens
Nieuws
© Twan Wiermans

Geen diergezondheidsheffing 2023 varkens

Varkenshouders betalen in 2023 geen diergezondheidsheffing. Dat komt omdat er nog een positief saldo is in het Diergezondheidsfonds. Het op nihil stellen van de heffing voorkomt dat er een onnodig overschot wordt gecreëerd.

Dat laatste was een wens van de varkenssector. Minister Henk Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit voldoet in het huidige voorstel voor de tarieven voor het jaar 2023 aan deze wens.

Via het Diergezondheidsfonds dragen dierhouders bij aan de kosten van preventie en bestrijding van dierziekten. Staghouwer heeft over de tarieven voor 2023 overeenstemming bereikt met de sectorpartijen. Wel is er tot 7 juni nog inspraak mogelijk op de voorgestelde tarieven voor 2023 via een internetconsultatie.

De diergezondheidsheffing voor pluimvee stijgt in 2023 fors door de hoge kosten voor de bestrijding van met name vogelgriep. Rundveehouders en schapenhouders betalen een iets hogere heffing en geitenhouders een iets lagere heffing.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Partners

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer