Kosten+Diergezondheidsfonds+omhoog
Nieuws
© Jos Thelosen

Kosten Diergezondheidsfonds omhoog

Varkenshouders gaan meer bijdragen aan het Diergezondheidsfonds. Dat blijkt uit de definitieve bedragen die 1 november zijn gepubliceerd in de Staatscourant.

In 2021 werd de diergezondheidsheffing voor varkens betaald vanuit het saldo-overschot van deze sector in het fonds. De tarieven waren in 2021 daarom nihil. In 2022 gaan de varkenshouders wel weer een heffing betalen, maar die is gehalveerd ten opzichte van de heffing zoals die in 2020 gold.

De totale begroting van het Diergezondheidsfonds 2022 bedraagt bijna 35 miljoen euro. Na aftrek van de rijksbijdrage en de geraamde EU-subsidies dragen de sectoren ruim 21 miljoen euro bij aan het Diergezondheidsfonds. Houders van meer dan 249 kippen, kalkoenen of eenden, 25 schapen of geiten, 5 runderen of varkens dragen bij aan het Diergezondheidsfonds.

De crisisreserve van het Diergezondheidsfonds bedraagt voor runderen 1,8 miljoen euro, voor varkens 7,4 miljoen euro, voor kippen, kalkoenen, eenden en broedeieren ruim 7,4 miljoen euro en voor schapen en geiten 98.000 euro. Dat blijkt uit de officiële bekendmaking van de tarieven voor 2022.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer