Vleesvarkensnoteringen+lijken+te+stagneren
Nieuws
© Henk Riswick

Vleesvarkensnoteringen lijken te stagneren

De vleesvarkensnotering van Vion voor week 14 is met 1,91 euro gelijk aan week 13. Van Rooi noteert een plusje van 2 cent per kilo, Westfort doet er 1 cent bovenop en Compaxo doet deze week een cent per kilo eraf. Het aanbod aan vleesvarkens blijft hoog met onveranderde gewichten.

De afzet van varkensvlees verloopt volgens Vion stroef ten gevolge van minder vraag uit de diverse vleesafzetmarkten. De forse prijsverhogingen in met name Noord-Europa bij de inkoop van vleesvarkens in de laatste zes weken laten zich niet vertalen in de internationale vleesverkopen. Wel staan het middel en het voorstuk van het vleesvarken onder prijsdruk.
Producten van deze delen moeten hun weg vinden naar de vrieshuizen, die overvol worden.

Paar weken stabiel

Met het wegvallen van nogal wat slachturen in Duitsland in de aanloop naar Pasen zal het aanbod vleesvarkens ruim zijn. In de week na Pasen valt ook in Nederland een slachtdag uit. Naar verwachting zal het volgens Dijk varkenshandel dus een paar weken duren voordat weer een mogelijke verdere doorstijging van de varkensprijzen zijn te verwachten.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer