Nevedi+wil+flexibiliteit+bij+normen+biologisch+voer
Nieuws
© Henk Riswick

Nevedi wil flexibiliteit bij normen biologisch voer

De brancheorganisatie voor veevoer Nevedi doet een beroep op organisaties in de biologische keten en de Nederlandse overheid tot flexibiliteit bij de normen voor biologisch voer. Daarmee is het dierenwelzijn in de keten te waarborgen.

Oekraïne is een belangrijke exporteur van biologische en GMO-vrije grondstoffen voor veevoer. De import ligt stil als gevolg van de oorlog. Hierdoor is er een ernstig tekort aan biologische grondstoffen voor de biologische veehouderij.

De tekorten lopen snel verder op. De komende weken wordt het al lastig om biologisch pluimveevoer te maken. Dit komt ook door het vervallen van de ontheffing om tot 5 procent niet-biologische eiwitrijke grondstoffen te mogen gebruiken in voer voor varkens en pluimvee.

Nevedi pleit voor meer ruimte in die norm. Daarmee kan het dierenwelzijn worden gegarandeerd.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 16°
  50 %
Meer weer