Barth%2DMisset+Fonds+richt+zich+op+%27Beter+Boeren%27
Nieuws
© Varkens Archief

Barth-Misset Fonds richt zich op 'Beter Boeren'

Het Barth-Misset Fonds richt zich op het thema 'Beter Boeren' voor zowel het klimaat, de boer als dier. Doel is om te komen tot een win-win-winsituatie op het gebied van klimaat, dierenwelzijn en een beter verdienmodel voor veehouders. Projecten op dit gebied kunnen financiering krijgen vanuit het fonds.

Het Barth-Misset Fonds heeft als doel de verblijfs- en transportomstandigheden van vee te verbeteren. Dat doet het fonds onder andere door financiering van projecten die daartoe leiden.

Het aanvragen van financiering voor projecten in het kader van 'Beter Boeren' voor klimaat, boer en dier is mogelijk tot 31 maart. Met de aanvraag maken organisaties kans op 50.000 euro voor het in de praktijk realiseren van de win-win-winoplossing waar het fonds naar op zoek is.

In de Nederlandse veehouderij is er veel aandacht voor het verminderen van de uitstoot van stikstof en broeikasgassen. Een uitdaging die om slimme innovaties vraagt. Maar innoveren is duur en maatregelen die aan een gezonde leefomgeving en een beter klimaat bijdragen, staan soms haaks op het dierenwelzijn of omgekeerd. Dat is voor het Barth-Misset Fonds reden om op zoek te gaan naar innovaties die zowel de boer, het klimaat als het dier dienen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer