Plantaardig+productiesysteem+verbreedt+Big+Dutchman
Nieuws
© Varkens Archief

Plantaardig productiesysteem verbreedt Big Dutchman

Naast systemen voor de duurzame productie van eieren, pluimvee en varkens, begeeft het Duitse Big Dutchman uit Vechta-Calveslage zich ook in de moderne tuinbouw. Dat doet het door minderheidsaandeelhouder te worden van Ammerlaan uit het Limburgse Venlo. Dit bedrijf is aanbieder van innovatieve kasprojecten.

Met dit minderheidsbelang vult Big Dutchman zijn portfolio aan. Daarmee wil het wereldwijd duurzaam en efficiënt voedsel produceren. Het Duitse bedrijf met vestigingen in ons land is wereldspeler op het gebied van innovatieve stallen voor de intensieve veehouderij.

Ammerlaan is een familiebedrijf en één van de toonaangevende spelers in de mondiale tuinbouwsector met meer dan 75 jaar kassenbouwervaring. Het is onder meer actief in de Benelux, Duitsland, Zwitserland, Rusland en Noord-Amerika.

Complete kassen

De honderd medewerkers van Ammerlaan ontwerpen en realiseren complete kassen voor de productie van fruit, groenten en bloemen met een omvang van 2 tot 20 hectare per productielocatie. De hightech kassen zorgen voor een duurzame en efficiënte voedselproductie.

'Innovatieve technologieën zijn een onderdeel van ons DNA', stelt CEO Bernd Meerpohl van Big Dutchman. 'We verbreden ons aanbod van productiesystemen en bieden onze klanten nieuwe mogelijkheden in de tuinbouw. Het ontbreekt ons niet aan ideeën.'

Big Dutchman gaat met zijn logistieke centra en lokale aanwezigheid in meer dan tachtig landen bijdragen aan het uitbouwen van het werkterrein van Ammerlaan. Hightech kassen vervullen een essentiële rol in het mondiale voedselvraagstuk.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer