%27Geknor+vanuit+varkenswinkeltje%27
Blog
© Studio Van Assendelft

'Geknor vanuit varkenswinkeltje'

In december benaderde Varkens mij met de vraag of bloggen iets voor mij zou zijn. Ja dus. Vanaf nu zal ik voor jullie leuke, interessante, gezellige stukjes gaan schrijven. Voor degenen die mij nog niet kennen, zal ik me even voorstellen.

Ik ben Miriam Berkvens en samen met Marcel hebben we bijna 25 jaar een vermeerderingsbedrijf gehad in het Brabantse Mariahout. Samen hebben wij drie dochters, van wie er twee al het huis uit zijn. De derde dochter is daar ook druk mee bezig. Ook genieten we volop van onze kleinzoon die nu acht maanden oud is.

In 2020 hebben wij besloten om mee te doen met de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv). Dat was een ingrijpende stap voor ons als boerengezin. Met dat besluit werden we echt geconfronteerd, toen alle zeugen en biggen van ons bedrijf moesten vertrekken. Marcel is nog volop bezig om de stal te demonteren en af te breken.

Maar waar een deur wordt gesloten, gaat er ook weer één open, ook al is het op een kiertje. Voor ons is dat het runnen van het 'Oijnk! Alles van het varken-winkeltje' in het winkelcentrum van Veghel. Hier kunnen we toch het verhaal van het varken vertellen en mensen proberen bewust te laten worden waar het varken overal goed voor is.

Hierbij wil ik het deze keer houden. In mijn volgende blogs neem ik jullie graag mee in verrassende varkensverhalen of wat wij in hartje Veghel beleven. Oftewel: geknor vanuit ons varkenswinkeltje.

Miriam Berkvens
Oijnk! in Veghel

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  40 %
Meer weer