2022+wordt+jaar+van+de+zeug+bij+ForFarmers
Nieuws
© Varkens Archief

2022 wordt jaar van de zeug bij ForFarmers

Zorg voor vitale zeugen met een lange levensduur en technische topresultaten wordt in 2022 de focus voor de varkensspecialisten binnen ForFarmers. Themajaar 'Zeug & Zo' wordt gevuld met specialistische kennis, praktische informatie en tips. Bovendien introduceert ForFarmers een nieuw specialistisch team om samen met de zeugenhouder het verschil te maken in alle levensstadia van de zeug.

Waar 2021 voor de varkensspecialisten binnen ForFarmers in het teken stond van 'een jaar vol BIG moments', draait het in 2022 om de zeug. Zeugenhouders maakten het afgelopen jaar dankbaar gebruik van de gedeelde praktische informatie over het leven van de big. Dat wordt in 2022 vervolgd met specialistische kennis over zeugen, waarbij de BIG moments een terugkerend onderdeel blijven.

Iedere zeugenhouder streeft naar gezonde koppels biggen van goede kwaliteit. Om dit resultaat te behalen, is het van groot belang dat de zeugen vitaal zijn. Zij zorgen er voor dat de biggen geboren worden en een goede start maken. Aan de hand van de pijlers productie, gezondheid, werkgemak en duurzaamheid diept ForFarmers in 2022 maandelijks praktische thema's uit. Het resultaat: technische topresultaten en werkgemak voor zeugenhouders.

Kennis en ervaring bundelen

Om de focus op zeugen extra kracht bij te zetten, introduceert ForFarmers vanaf 2022 een nieuw specialistisch team. Dat NOVA-team bestaat uit zeugenspecialisten, een technisch specialist en een nutritionist, en is gespecialiseerd in zeugen. Het moet de zeugenhouder nog beter te ondersteunen bij het realiseren van vitale zeugen.

'Door de specialistische kennis en ervaring van onze collega's te bundelen in dit team, wordt de zeugenhouder nog beter voorzien van het juiste voer met bijpassende toepassing en een goed advies. Zo kunnen we nog beter samenwerken aan het behalen van de bedrijfsspecifieke doelstellingen van de zeugenhouder,' meldt Rogier Verburgh, verkoopleider Varkens bij ForFarmers.

Voor zeugenhouders heeft ForFarmers een speciale Zeug & Zo-jaarkalender ontwikkeld met een maandelijkse QR-code naar de website, waarop tips en adviezen zijn opgenomen. Het eerste thema 'Zeug & Dracht' is vanaf 1 januari 2022 te zien op forfarmers.nl.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
Meer weer