Verenigde+Staten+slachten+minder+varkens
Nieuws
© Henk Riswick

Verenigde Staten slachten minder varkens

In de Verenigde Staten werden tussen januari en oktober 2021 2,1 procent minder varkens geslacht dan in dezelfde periode vorig jaar. Er is sprake van een lager aanbod van varkens, maar een tekort aan medewerkers speelt varkenshouders ook parten.

Uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) blijkt dat in oktober 11,08 miljoen varkens werden geslacht. Dat zijn 932.000 dieren minder dan in dezelfde maand van 2020, een daling van 7,8 procent. Door de lagere slachtgewichten daalde de varkensvleesproductie nog meer, namelijk 8,7 procent.

Van januari tot oktober 2021 zijn in de Verenigde Staten tot nu toe 106,8 miljoen varkens geslacht. Een daling van in totaal 2,29 miljoen dieren (- 2,1 procent) ten opzichte van vorig jaar. Tijdens deze periode daalde de varkensvleesproductie met 2,2 procent tot 10,37 miljoen ton. Een eind aan deze negatieve trend lijkt voorlopig nog niet in zicht.

Varkensvleesproductie

Washington rekende ermee dat over heel 2021 de varkensvleesproductie 2,2 procent lager zou uitkomen op 12,55 miljoen ton. Ervan uitgaand dat de productiedaling in het vierde kwartaal 4,3 procent zou zijn. Die was echter in oktober al bijna twee keer zo hoog.

Naast de kleinere varkenspopulatie noemde het ministerie ook het tekort aan arbeidskrachten als reden voor de huidige daling van de varkensvleesproductie. Dat is ook merkbaar in de voorraden. Eind oktober lagen die in de Verenigde Staten op 199.410 ton. Dat is 1,7 procent onder het volume van eind oktober 2020.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer