VS+zet+500+miljoen+euro+opzij+voor+preventie+AVP
Nieuws
© Nieuwe Oogst

VS zet 500 miljoen euro opzij voor preventie AVP

De Verenigde Staten (VS) reserveren 500 miljoen euro voor preventie van Afrikaanse varkenspest (AVP). Onlangs stak AVP namelijk de kop op in buurlanden de Dominicaanse Republiek en Haïti.

De National Pork Producers Council (NPPC) is blij met de steun. NPPC vertegenwoordigt in de VS de belangen van zo'n 60.000 varkenshouders. Zij dringen al sinds 2018, toen het AVP-virus is verspreidde in Azië, aan op maatregelen om de Amerikaanse varkenshouderij te beschermen tegen het virus.

Het geld wordt gestort in een fonds van het staatsbedrijf Commodity Credit Corporation (CCC). Dat valt onder het Amerikaanse landbouwministerie USDA. CCC, opgericht in 1933, voert specifieke landbouwprogramma's uit die zijn opgesteld door het Amerikaans Congres. NPPC wil dat het geld wordt ingezet voor meer medewerkers bij de veterinaire diensten van de USDA, apparatuur voor het ruimen van varkens en extra wasfaciliteiten voor veevrachtwagens.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer