%27Trots+op+naam%27
Blog
© Topigs Norsvin

'Trots op naam'

Coöperatie Topigs hield afgelopen weken een aantal ledenavonden. Voor het eerst sinds lange tijd hadden we onze leden uitgenodigd voor een serie bijeenkomsten in zalen in de regio. Na al die maanden skypen, zoomen en Teams-meetings een verademing. Bijpraten in een zaal met een medevarkenshouders heb ik gemist. Er gaat toch niets boven het echte contact.

Reden voor de bijeenkomsten was dat we met de leden wilden praten over vermogen op naam. Het plan is om het vermogen op naam volgend jaar overdraagbaar te maken. Deze belangrijke stap vergt uitleg en het is belangrijk om de mening van de leden hierover te horen.

Op de avonden werd uitgelegd waar Coöperatie Topigs grootaandeelhouder van is. Dus waar de leden via het vermogen op naam een aandeel in hebben.

Topigs Norsvin heeft zich de laatste jaren in het buitenland snel en sterk ontwikkeld. Zo is er bijvoorbeeld in Canada een hypermodern Delta-teststation met bijbehorende infrastructuur gebouwd. Het bedrijf is voorloper op het gebied van research en development en is uitgegroeid tot de meest innovatieve varkensgeneticaleverancier ter wereld. En dat bedrijf is mede in onze boerenhanden.

Ook kwam aan bod wat dat allemaal oplevert voor de leden en klanten in Nederland: goed presterende genetica op de bedrijven en hoge genetische vooruitgang die gestaag door blijft gaan. Dit alles wordt ondersteund met adviezen om die genetische potentie maximaal te benutten.

Ik zag bij veel van onze leden in eerste instantie een blik van verwondering, toen ze hoorden waar Topigs Norsvin anno 2021 voor staat. Die verwondering veranderde snel in trots. Je kunt dus zeggen dat de avonden niet alleen gingen over vermogen op naam. Het werden ook avonden waarbij 'trots op naam' ontstond. Je kunt als lid van de coöperatie met recht trots zijn dat je mede-eigenaar van Topigs Norsvin bent.

Mark Tijssen
Voorzitter Coöperatie Topigs

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  60 %
Meer weer