%27Komkommertijd+benutten+om+na+te+denken%27
Blog
© Topigs

'Komkommertijd benutten om na te denken'

Het speelveld voor de varkenshouder verandert in rap tempo. Je mag gerust zeggen dat we in een periode zitten met nogal wat onzekerheden. Een recent toegevoegde onzekerheid is de verwachting dat de opbrengstprijzen voor biggen en vleesvarkens de komende tijd lager zullen zijn en de voerkosten juist hoger. De verdiensten staan daardoor onder druk.

Deze periode van het jaar is voor veel mensen een van de momenten dat er even wat minder druk op de ketel staat. Voor ons is het een periode waarbij we aan de ene kant de medewerkers vervangen die van hun welverdiende vakantie genieten.

Aan de andere kant is het een tijd dat we zelf ook even pas op de plaats maken. Het is een tijd om de normale dagelijkse dingen wat los te laten en na te denken over de toekomst. Zeker nu. Hoe gaan we verder met het bedrijf? Hoe houden we het bedrijf de komende tijd gezond? Is (anders) samenwerken met anderen een optie? Zijn er opties om meer toegevoegde waarde te creëren, bijvoorbeeld door deel te nemen aan een concept? Moeten we andere afspraken maken met leveranciers en afnemers?

Zoals gezegd: deze komkommertijd is een goed moment om na te denken over dergelijke zaken. Het is ook de tijd om erover te praten. Je partner, kinderen, ouders, broer of zus hebben nu ook tijd om wat los te komen van de dagelijkse beslommeringen. Samen weet je meer, zie je meer. Samen kun je de eerste stap zetten die het begin is van een volgende fase van het bedrijf.

Mocht je je afvragen waar het nadenken bij ons toe heeft geleid: we zijn aan het bekijken of we het opwekken van energie een nog prominentere plaats in onze bedrijfsopzet kunnen geven. Succes met het loskomen en het vormen van uw gedachtegang.

Mark Tijssen
Voorzitter Coöperatie Topigs

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer