%27Lente+in+aantocht%27
Blog
© Topigs

'Lente in aantocht'

De lente is in aantocht. Ik weet niet hoe het weer is op het moment u deze blog leest, maar we hebben de afgelopen tijd al een paar keer van heel mooi weer kunnen genieten. Buiten zie je dat alles zich klaarmaakt om de winter definitief achter zich te laten. De nieuwe start is weer begonnen.

Voor mijn gevoel is het dit jaar zeker vier keer lente tegelijk. Natuurlijk eerst en vooral de lente in de natuur. Ook lijkt het lente te worden als je kijkt naar covid. Voor velen en ook mij persoonlijk was afgelopen jaar door covid een periode met veel persoonlijk leed. Nu steeds meer mensen zijn gevaccineerd, beginnen we die donkere en soms kille tijd achter ons te laten.

Als derde lente noem ik de varkensprijzen. Deze trekken weer aan. We klimmen uit een donker dal en zien de zon langzaamaan opkomen. Gelukkig. Veel collega's staat het water aan de lippen. Deze eerste verbeteringen zijn een lichtpuntje dat iedereen hard nodig heeft. Laten we hopen dat de trend doorzet en dat we als varkenshouders de prijzen ontvangen die onze hoge kwaliteit en productiestandaarden recht aan doen.

Voor het vierde lentegevoel kijk in naar ons eigen bedrijf. We hebben fors geïnvesteerd in zonnepanelen. Daarmee zijn we meer dan zelfvoorzienend voor wat betreft elektriciteit. Daardoor gebruiken nu ongeveer duizend gezinnen stroom die van onze staldaken komt. Dat geeft mij persoonlijk een zeer positief lentegevoel. Naast de productie van veilig en lekker voedsel, zorgt ons bedrijf er nu ook voor dat mensen duurzame energie gebruiken. Daarmee hebben we een tweede nuttige productietak op ons bedrijf. Laat de zon dus maar schijnen!

Mark Tijssen
Voorzitter Coöperatie Topigs

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Partners

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer