%27Live+geeft+het+beste+gevoel%27
Blog
© Topigs

'Live geeft het beste gevoel'

Ik zie het elk jaar als een van de hoogtepunten: de jaarbijeenkomst van Coöperatie Topigs. Ergens deze week zou een zaal met ruim driehonderd vakgenoten hebben geluisterd naar verrassende sprekers over een mooi onderwerp. En na afloop, zeker zo belangrijk, zouden we met zijn allen nog gezellig hebben nagepraat.

Maar ook dit jaar mocht het niet zo zijn. Net als vorig jaar heeft de bijeenkomst het format van een video. Ook heel uniek en interessant en zeker de moeite waard om te kijken. Maar toch mis ik de interactie en het elkaar ontmoeten.

Deze keer waren de opnamen in een oude voerfabriek van de voormalige CHV in Veghel. Dat gebouw doet nu dienst als een cultuurcentrum en biedt ruimte om te genieten van eten en drinken en het inkopen van food. Het is een mooi voorbeeld van vernieuwing. Zoals Darwin al zei: niet de sterkste overleeft, maar degene die zich het beste kan aanpassen aan nieuwe omstandigheden.

In de jaarbijeenkomstvideo zit een mooi voorbeeld van aanpassen en vernieuwen. Door de coronamaatregelen was het niet mogelijk een filmploeg naar onze bestuursleden te sturen of met zijn allen bij elkaar te komen. Daarom hebben de bestuurders zelf thuis de opnamen gemaakt om zich voor te stellen. Een idee van het coöperatiebestuur. Het laat zien dat onze bestuursleden jong en bij de tijd zijn en vol nieuwe ideeën zitten. Dat geeft me een goed gevoel voor de toekomst.

Over toekomst gesproken: in de video kun je zien op welke wijze Topigs Norsvin bijdraagt aan een toekomstgerichte, sterke varkenssector. Zeker ook voor en onder onze Nederlandse omstandigheden. Ook dat geeft me een optimistisch gevoel.

Natuurlijk praten we ook over het resultaat van Topigs Norsvin in 2020. Als u de vakbladen bijhoudt, begrijpt u dat ook dit jaarresultaat een goed gevoel geeft.

Ondanks dat de onlinejaarbijeenkomst op veel vlakken dus een positief gevoel geeft, hoop ik u volgend jaar toch weer in levende lijve te ontmoeten. Dat geeft mij het beste gevoel.

Mark Tijssen
Voorzitter Coöperatie TopigsOnline kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer