Varkensvleesproductie+China+groeit+in+derde+kwartaal
Nieuws
© Twan Wiermans

Varkensvleesproductie China groeit in derde kwartaal

De varkensstapel in China is in het derde kwartaal van 2021 gegroeid. Volgens het Chinese ministerie van Landbouw gaat het om een stijging van ruim 18 procent van de varkensstapel en een toename in het aantal zeugen van bijna 17 procent.

Volgens de laatste cijfers van het Chinese ministerie van Landbouw telt China aan het einde van het derde kwartaal 437,64 miljoen varkens, waarvan 44,59 miljoen zeugen. In de eerste drie kwartalen van dit jaar steeg de totale Chinese vleesproductie met 22,4 procent naar 64,28 miljoen ton.

Het aandeel varkensvlees daarin steeg met 38 procent het hardst. Het aandeel schapen- en rundvlees nam met respectievelijk 5,3 en 3,9 procent toe. Het aandeel pluimveevlees lag 3,8 procent hoger. De melkproductie steeg met 8 procent. De eierproductie daarentegen daalde met 2,4 procent.

Op basis van de toegenomen binnenlandse vleesproductie van China trekken marktexperts de conclusie dat de vleesprijzen in China voorlopig op een lager niveau blijven. Het gevolg daarvan is dat er druk blijft op de prijs van vlees dat wordt geïmporteerd door China.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  60 %
Meer weer