Twee+levendige+Bossche+beursdagen
Nieuws
© Jos Thelosen

Twee levendige Bossche beursdagen

Blij om weer eens naar een vakevenement te kunnen. Dat was volgens menig standhouder de reden voor (oud-)varkenshouders, medewerkers en gezinsleden om naar de Dutch Pork Expo te komen. De twee dagen waren levendig, klantcontacten van goede kwaliteit en de sfeer zat er ondanks de prijsmalaise toch goed in.

Het elkaar weer kunnen ontmoeten op de beursvloer in de Brabanthallen in Den Bosch zorgde voor een positieve sfeer. De aftrap met het toekomstdebat leverde twee keer een half uurtje heldere visie van experts uit verschillende disciplines op. En natuurlijk is de POV, de belangenbehartiger voor de varkenssector, voor een praatje met haar leden present op de beursvloer.

© Henk Riswick

Standhouders haalden weer als vanouds alles uit de kast om de aandacht van mensen te trekken. Bij de stand van varkensvleesverwerker Vion konden beursbezoekers bijvoorbeeld het gewicht van een Robusto-ham schatten. De winnaar ontvangt een luxe barbecue.

Vrachtwagenbalie

Diverse farmaceuten trekken de aandacht met hun apparaten om dieren intradermaal te kunnen vaccineren. De diervriendelijke vaccinatietechniek was te testen op kunstvarkens.

Varkenshandel Van den Eijnden had een echte publiekstrekker met de kindvriendelijke vrachtwagenbalie.

© Jos Thelosen

Maar ook in de gang op de beursvloer was het levendig. Bart Hooijer van stalinrichter Vereijken werd bijvoorbeeld omringd door een delegatie van varkenshouders uit België. Deze waren georganiseerd naar Den Bosch gekomen en werden langs diverse innovaties geleid.

© Jos Thelosen

Proeven van producten

Een verhaal over Heihoef-varkens vertellen waarop de samenwerkende varkenshouders met familiebedrijven zich onderscheiden is een. Maar het draait allemaal om de smakelijke eindproducten die je ervan maakt. Dat liet Heyde Hoeve beursbezoekers zelf ervaren door te proeven.

© Henk Riswick

Technieken voor toepassing in de praktijk zijn volop in ontwikkeling. Secuur automatisch wegen van individuele biggen, vleesvarkens of zeugen met laagfrequente transponders is voor Agro ICT een van die ontwikkelingen. Camerabeelden en gegevens van warmtesensoren kunnen vakenshouders benutten voor een efficiëntere en veiligere bedrijfsvoering.

© Jos Thelosen

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer