Een+echt+%27Varkantieland%27
Blog
© Jos Thelosen

Een echt 'Varkantieland'

Zomervakantie, ik kijk er elk jaar weer naar uit. Kamperen in de natuur, genieten van lekker weer en nieuwe culturen leren kennen. Superleuk. Naast ontspanning kan ik het niet laten om wat bij te leren. Laat Duitsland nou net de ideale leerplek zijn voor varkensliefhebbers.

Drie weken vertoeven op een camping, daar heb ik geen moeite mee. Maar met elke dag aan het zwembad liggen, maak je mij niet blij. Ik ga graag op pad en ontdek het liefst alles in de omgeving. Zo ook afgelopen zomervakantie.

Bepakt en wel begon ik aan mijn reis naar het o zo verre Duitsland. Bezoekjes aan steden en wandelingen door de bossen. Echt genieten. Na een paar dagen realiseerde ik mij dat overal waar ik kwam, ik iets zag wat ik kon linken aan het varken.

Op de snelweg kwam ik varkens tegen in transportwagens, 's avonds als de o zo lekkere Duitse schnitzels op mijn bord lagen en in de winkels waren veel producten met geluksvarkens (glückschwein) te vinden. Zelfs toen de camping door de vele regen veranderde in een modderpoel, moest ik aan het varken denken.

En dat was niet het enige. Een restaurant vernoemd naar het varken, borden langs wandelpaden met informatie over varkens en als klap op de vuurpijl kwam ik tijdens een autoroute ook nog een groep scharrelvarkens tegen. Wat blijkt: het varken is echt overal. En dat is positief, want ze hebben regelmatig een lach op mijn gezicht getoverd. Een varkantieland bij uitstek. Laten we daarom een voorbeeld nemen aan de Duitsers en het varken als het symbool van geluk gebruiken.

Quinten van Ooijen
Student Dier- en Veehouderij aan HAS Hogeschool in Den Bosch

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer