Grote+brand+in+Nederweertse+stal+met+4%2E600+varkens
Nieuws
© Youtube

Grote brand in Nederweertse stal met 4.600 varkens

Een stal met 4.600 varkens in het Limburgse Nederweert stond dinsdagmiddag in lichterlaaie. De brandweer heeft het vuur kunnen blussen, waardoor het vuur niet is overgeslagen naar de aangrenzende varkensstal met 3.000 dieren.

De brand brak rond 14 uur uit op een bedrijf aan de Bloemerstraat. De brandweer spreekt over een zeer grote brand. Ook korpsen uit de regio hielpen met blussen. De burgemeester van Nederweert was aanwezig om de ondernemers een hart onder de riem te steken, meldt Nederweert24.

Hoewel er geen asbest is vrijgekomen, is volgens een woordvoerder van de brandweer wel een NL-Alert uitgezonden, om mensen te adviseren ramen en deuren gesloten te houden. Ook inwoners van het Brabantse Asten hebben een alert ontvangen. De rookwolk trok richting Noord-Brabant.


Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer