Team+Van+der+Pas+werkt+aan+biggen+van+morgen
Nieuws
© HyCare

Team Van der Pas werkt aan biggen van morgen

Varkenshouder Joost van der Pas uit Heeswijk-Dinther geeft een praktijkimpuls aan de kennsissessie op 20 april. Luister naar zijn eigen ervaringen over het implementeren van HyCare en waarom hij daarvoor gaat. Investeer morgen een uurtje in het ontdekken van de mogelijkheden om de kwaliteit van biggen structureel op uw bedrijf te verhogen.

Van der Pas is een van de inleiders tijdens de tweede kennissessie in de reeks 'Big van morgen' (20 april van 16.00 tot 17.00 uur). Naast zijn praktijkverhaal nemen Lennert Teuwen (Agrifirm) en Chris van den Borne (MS Schippers) zeugenhouders en medewerkers mee in hun zoektocht naar extra rendement. Een geoliede teamaanpak leidt volgens hen tot gewilde biggen.

Bij vermeerderaars draait het tegenwoordig niet alleen meer om steeds meer biggen per zeug per jaar produceren. De geleverde kwaliteit tikt flink door in het rendement van hun bedrijven. Vleesvarkenshouders zijn bereid te betalen voor kwaliteitsbiggen en kunnen samen met een vaste vermeerderaar maximaal rendement behalen.

Teuwen en Van de Borne zijn ingespeeld op elkaar met de uitrol van HyCare-aanpak bij gespeende biggen. In hun dynamische bijdrage combineren ze de theorie en de praktijk. Met filmpjes en praktijkbeelden geven ze een kleurrijk inkijkje in de periode na spenen. Op welke details komt het aan bij het verbeteren van de bigkwaliteit. Varkens- en HyCarespecialist bij Agrifirm Lennert Teuwen: ‘Met de topaanpak biggen inclusief hycare wordt daar gestructureerd aan gewerkt. En het mooie van zo’n geïntegreerde aanpak is dat de voerkosten dalen terwijl de gezondheid, het dierenwelzijn en het werkplezier toenemen.’

Voordeel

Zoiets is vaak niet iets van draaien aan een knop: het vergt inspanning en doorzettingsvermogen van zeugenhouders, hun personeel en het hele team om hen heen. Het is teamwork en de neuzen moeten dezelfde kant opstaan. Vanuit MS Schippers deelt Van den Borne zijn jarenlange ervaring over de praktische inpassing van HyCare. ‘Het maximaliseren van de hygiëne kan op elk bedrijf anders worden ingevuld, maar de basisprincipes zijn overal identiek. Met beelden en praktische voorbeelden kan iedereen zijn voordeel doen.’

Actief meedoen

Tijdens de interactieve kennissies worden deelnemers gevoed met aansprekende voorbeelden. Meepraten via de chat en de varkenshouder en experts vragen stellen helpen u om uw kennis op te vijzelen. Doe mee en meldt u hier aan.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer