Goed+inweken+kan+zonder+schuim
Nieuws
© Biosolve Plus

Goed inweken kan zonder schuim

Een inweekmiddel hoeft niet perse flink te schuimen om goed te werken. Als het middel maar wel goed plakt, doet het zijn werk prima. Dat is de ervaring van Sven de Louw die het middel Biosolve plus eerst goed in de praktijk testte voor hij het product aan veehouders durft te adviseren.

Biosolve plus is een inweekmiddel van dezelfde fabrikant die ook het bekende ontsmettingsmiddel Virkon S produceert. De fabrikant stelt dat het inweekmiddel geschikt is om hardnekkige mestresten los te weken.

Toch vond De Louw het noodzakelijk om het middel eerst uitgebreid in de praktijk te testen, net als hij doet met de andere producten die hij levert. 'Het middel schuimt namelijk niet zo sterk als andere inweekmiddelen. En je gaat er juist vanuit dat een inweekmiddel sterk moet schuimen voor een goede werking. Dat blijkt echter zeker niet perse noodzakelijk. Biosolve plus blijft goed aan alle oppervlakten plakken en weekt zo het vuil verbluffend goed los.'

Razend enthousiast

De eigenaar van het varkensbedrijf waar hij zijn testen uitvoerde, was razend enthousiast. 'Het ontvettende effect van het product blijkt aanzienlijk beter te zijn dan hij gewend was', zegt De Louw.

'De varkenshouder geeft aan dat hij zijn kraamafdelingen nu een kwartier sneller zuiver heeft gespoten. Daarmee bespaart hij niet alleen arbeid en water, ook het effect van het reinigen en ontsmetten is beter. Zijn oude inweekmiddel heeft hij meteen ingewisseld voor Biosolve plus.'

Precies een jaar geleden zette De Louw de stap van boerenknecht naar zelfstandig ondernemerschap. Hij adviseert en verkoopt producten voor de biosecurity en dierverzorging aan varkens- en melkveehouders.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer