Scherp+voeren+met+complete+brijaanpak
Nieuws
© De Snuitgeverij

Scherp voeren met complete brijaanpak

Een totaalaanpak op brijvoerbedrijven moet leiden tot scherp voeren en problemen voorkomen. Volgens Agrifirm kan dat met de TOP-aanpak brij die de firma lanceert.

De aanpak bestaat uit vijf onderdelen. De varkenshouder zet zijn doelstelling in een bedrijfsplan. Jaarlijks is er dan een check om te kijken of de technische installatie nog goed werkt. Daarnaast zijn er een Prestatiescan, een voeradvies en een Hygiëne-abonnement.

De adviseur monitort samen met de varkenshouder bij ieder bedrijfsbezoek de resultaten op het gebied van productkwaliteit en dierprestaties. De resultaten over bijvoorbeeld stabiliteit van de brij, voeropname, mestconsistentie en groei van de varkens komen in de Prestatiescan terecht.

Kant-en-klaar brijvoer

Het Brijteam stelt een optimaal rantsoen samen voor het bedrijf. Daarbij kan ook All-in-1, een nieuw kant-en-klaar vochtrijk voer van Bonda, worden ingezet met een aanvullend voer van Agrifirm.

Om problemen op het gebied van hygiëne voor te zijn, biedt de voerfirma een Hygiëne-abonnement aan. Dit houdt in dat zes keer per jaar monsters worden onderzocht op gisten, schimmels enterobacteriën en zuurgraad. Daarnaast vindt twee keer per jaar een onderzoek plaats op melkzuur en azijnzuur.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 9°
    65 %
Meer weer