Een+op+de+zes+boeren+wil+nieuwbouw+binnen+2+jaar
Nieuws
© Varkens Archief

Een op de zes boeren wil nieuwbouw binnen 2 jaar

Binnen twee jaar wil ruim 15 procent van de varkenshouders in Nederland investeren in een nieuwe varkensstal. Daarnaast heeft 16 procent van de ondervraagde varkenshouders aan plannen te hebben om de stal te renoveren of te verduurzamen.

Dat blijkt uit resultaten van de jaarlijkse data-actualisatie van AgriDirect die in de zomer heeft plaatsgevonden onder Nederlandse varkenshouders. Ruim 900 eigenaren van varkensbedrijven hebben informatie gedeeld over bedrijfsactiviteiten, waaronder het investeren in varkensstallen.

Binnen 2 jaar

Van de ondervraagden geeft 15,4 procent aan binnen twee jaar te willen investeren in een nieuwe varkensstal. Dat is een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar toen 14,8 procent deze plannen had.

Het percentage varkenshouders dat de bestaande stal wil renoveren of verduurzamen komt neer op 15,8 procent. Vorig jaar kwam dit percentage uit op 18,9 procent. De meest genoemde onderdelen om te renoveren dan wel te verduurzamen zijn het dak, de stalvloer en de gevel.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer