Leverancier+100+De+Groene+Weg+is+binnen
Nieuws
© De Groene Weg

Leverancier 100 De Groene Weg is binnen

Hendrik-Jan van den Heuvel tekende onlangs zijn leveranciersovereenkomst met De Groene Weg. Daarmee is de Barnevelder de nummer honderd van varkenshouders die op dit moment biologische varkens levert aan de dochteronderneming van Vion. De productie van biologisch varkensvlees in Nederland groeit gestaag door.

Marktleider in biologisch vlees in Nederland, De Groene Weg, noemt het verwelkomen van de 100e leverancier een geweldige mijlpaal. Live Stock manager, Jan Leeijen: ‘Het selecteren van de juiste varkenshouders voor onze keten is een zorgvuldig proces. Hendrik-Jan heeft het stokje overgenomen van zijn vader. Zijn manier van werken, zijn toekomstvisie en ambitie passen bij De Groene Weg.’

Familie Van den Heuvel houdt 300 vleesvarkens. De omschakeling naar biologisch werd ingezet nadat Hendrik-Jan zijn vader aangegeven had te willen stoppen. De biologische manier van varkens houden spreekt Hendrik-Jan aan en het voelt authentieker. Als partner kwam De Groene Weg al snel in beeld. ‘Met een partner praat je en die helpt je om je problemen op te lossen. Het is een gezamenlijk traject, met een persoonlijke aanpak’, zegt de varkenshouder. ‘Daarom ben ik heel blij dat we kunnen starten met het leveren van de biologische varkens aan De Groene Weg. Daar is al die tijd naar toe gewerkt.’

Verdubbelt biologisch?

De afgelopen 15 jaar is de biologische sector wereldwijd enorm gegroeid. De sector blijft naar verwachting ook de komende jaren groeien. In Nederland is de afzet van biologische voeding de afgelopen 5 jaar gemiddeld met 7 procent per jaar gestegen. ‘Consumenten over de hele wereld tonen duidelijk meer belangstelling voor biologisch vlees,’ zegt Allard Bakker, directeur van De Groene weg. ‘Er wordt zelfs gesproken over een verdubbeling van de markt in de komende 5 jaar. Met ons assortiment en duurzame keten spelen we in op deze groeikansen.’

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer