Kijken+en+proeven+in+Vasse
Nieuws
©

Kijken en proeven in Vasse

Bij de familie Versteeg in Vasse vindt op de valreep van 2019 een open dag plaats. Het vermeerderingsbedrijf is met de nieuwbouw van een biggen- en vleesvarkensstal ‘gesloten’ geworden. Bezoekers kunnen er niet alleen kijken in de nieuwe stal, maar ook proeven van ‘eigen’ varkensvleesproducten.

De nieuwe stal op het erf bij familie Versteeg telt 1.152 vleesvarkens- en 720 biggenplaatsen. Deze stal met acht afdelingen voor vleesvarkens en twee biggenafdelingen is van binnen en buiten te bekijken tijdens de open dag op zaterdagmiddag 28 december. De zeugen in de kraamafdelingen zijn alleen te zien van achter de ramen.

De stal voldoet aan de eisen van de Maatlat Duurzame Veehouderij en wordt energievriendelijk verlicht via daglicht en met led-verlichting. De vleesvarkens krijgen met een computergestuurde droogvoerinstallatie hun voer in groepsfeeders. Frisse lucht komt via kanaalventilatie en openingen in het voerpad de afdelingen in. De stal is uitgerust met een biologische combiwasser om de overlast van ammoniak, geur en stof naar de omgeving te beperken.

Huisverkoop


Bijzonder is dat de varkenshouder ook doet aan huisverkoop. Onder de naam Versteeg Vlees verkopen ze ingevroren vleesproducten van geselecteerde gelten. Het vlees van deze gezonde dieren is gegarandeerd vrij van berengeur en ze zijn zonder antibiotica opgegroeid.

De open dag is op de Schouwdijk 20 in Vasse en duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Bijna 25 (toe)leveranciers zijn present waaronder een stalbewakingsbedrijf, twee fokkerijgroeperingen en een Duitse financier en verzekeringsbedrijf.

Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. De familie vraagt om gedoucht en in schone kleding te komen.

Meer informatie facebook.com Versteeg vlees.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer