Fusie+musea+van+de+baan
Nieuws
©

Fusie musea van de baan

 

Na langdurige en intensieve fusiebesprekingen hebben de besturen van het Nederlands Pluimveemuseum in Barneveld en het Nationaal Veeteelt Museum (voorheen gevestigd in het Brabantse Beers) de stekker eruit getrokken. Helaas is er onvoldoende basis is voor een succesvol samengaan van beide musea.

Tijdens een aantal gezamenlijke vergaderingen werden de verschillen tussen beide organisaties steeds duidelijker. Vooral het verschil in grootte en doelgroepen, alsmede de wijze van besturen van beide organisaties liepen te sterk uiteen. Deze verschillen bleken onoverbrugbaar te zijn. De beoogde fusie liep uiteindelijk vooral stuk op fundamentele verschillen van inzicht over de toekomstige opzet en inrichting. Maar ook de organisatie en bedrijfsvoering van een gezamenlijk museum vormde een struikelblok.

Na de sluiting van het Nationaal Veeteelt Museum in het oude ki-station in Beers in januari 2019 had het bestuur alle hoop gevestigd op een samengaan met het Nederlands Pluimveemuseum. Het bestuur moet door deze tegenvaller opnieuw op zoek moet naar mogelijkheden om de toekomst van de museumcollectie in zijn geheel of in gedeeltes veilig te stellen. Hulp van derden is daarbij zeker welkom. Het behoud van de collectie in welke vorm en op welke locatie dan ook staat voor het bestuur voorop. Stuur mail naar info@nationaalveeteeltmuseum.nl.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer